Stille mars tegen seksueel geweld

De gruwelijke dood van Julie Van Espen laat overal diepe sporen.
Er moet een duidelijk signaal gegeven worden dat we dit als burgers niet meer dulden. Daarom heb ik samen met enkele vrienden ook meegelopen met de Mars tegen seksueel geweld tegen vrouwen en tegen straffeloosheid.
Onze veiligheid moet een basisrecht zijn !

Foto getrokken door Sandra Wintershoven

Onze voorzitter Tom Van Grieken roept Geens op ontslag te nemen als minister van Justitie: “Een politicus die er niet in slaagt een beleid te voeren dat gevaarlijke monsters als  Steve B. van straat houdt, hoort niet op de post van minister van Justitie. Wie als minister van Justitie zo faalt in zijn kerntaak – het beschermen van de bevolking – kan niet aanblijven.”

De justitieminister maakt zich er ondertussen al te gemakkelijk vanaf door te stellen dat hij “er moeite mee heeft dat de verdachte op vrije voeten was”, maar dat hij “het als minister van Justitie moest aanvaarden” “Deze zelfverschoning van Geens is al te goedkoop en doorzichtig. De onderbemande en traagwerkende justitie, de lage straffen, de vele voorwaardelijke invrijheidsstellingen, het gebrek aan kordate opvolging van de handel en wandel van gevaarlijke sujetten als Steve B.,… zijn wel degelijk zijn verpletterende verantwoordelijkheid.” (Tom Van Grieken)

TEKEN DE PETITIE : http://ontslaggeens.be/

Het Vlaams Belang hoopt tevens dat de moord op de betreurde Julie Van Espen een ‘wake-up call’ is voor de Belgische politiek en dat er nu eindelijk een einde wordt gemaakt worden aan de laksheid in het Justitiebeleid. Het Vlaams Belang wil dat het aantal strafrechters dringend wordt opgetrokken om de werklast te kunnen bolwerken, een afschaffing van de wet-Lejeune en andere vervroegde vrijlatingsmechanismen en de invoering van een ‘bijzondere levenslange opsluiting’ die verzekert dat terroristen en gevaarlijke recidiverende zedendelinquenten nooit nog de gevangenis kunnen verlaten.