boekenbeurs

De Boekenbeurs zal dit jaar plaatsvinden in Antwerp Expo van zondag 29 oktober tot en met zondag 12 november, met drie sluitingsdagen: 6, 7 en 8 november.

Als je graag leest en houdt van thrillers, is dit boek een échte aanrader. Het was lang geleden dat ik een boek zo snel uitlas. Het verhaal zet je regelmatig op het puntje van je stoel want het is spannend van het begin tot het einde.

het 1e deel met hoofdpersoon detective Erika Foster

Een meisje is gevonden onder het ijs. Het blijkt Andrea Douglas-Brown te zijn, een dochter van een vooraanstaande Lord. Inspecteur Erika Foster wordt samen met haar team op het onderzoek gezet. Dit is haar eerste klus sinds een dramatische gebeurtenis waarbij haar man is overleden. Erika is een sterke vrouw en bijt zich vast in deze zaak, vastbesloten om de dader te vinden. Dit wordt haar niet altijd in dank afgenomen door de invloedrijke familie en haar meerdere. Als zij op non-actief wordt gesteld, geeft ze niet op. Dit alles niet zonder gevaar voor haar eigen leven.

Robert Bryndza heeft een heerlijke schrijfstijl: veel vaart, gedetailleerd en met korte hoofdstukken waardoor het boek moeilijk weg te leggen is. De spanning is vanaf het begin aanwezig en zakt nergens in. Het verhaal wordt grotendeels verteld door Erika, afgewisseld met stukken geschreven vanuit de dader. Als lezer vraag je je constant af wie die dader is. Pas op het einde geeft Bryndza dit prijs en deze ontknoping komt totaal onverwacht. De personages worden goed beschreven en vooral Erika komt het duidelijkste naar voren. Ze is een doorzetter die geen blad voor haar mond neemt en sterk op haar intuïtie vertrouwt. Het meisje in het ijs is een nagelbijtende politiethriller die voor een aantal zeer aangename spannende uren zorgt met een totaal onverwachte climax op het einde.

De recentie is overgenomen van onderstaande link, want beter het beter verwoorden kan ik niet.
https://www.vrouwenthrillers.nl/index.php?page=boekopisbn&isbn=9789022582022