Vergiftigde hond in het Rivierenhof

Geregeld duiken er geruchten op dat honden vergiftigd worden in het groendomein Rivierenhof. Vrijdag  1 maart werd – volgens een veelbekeken facebookbericht – een zwaar vergiftigde viervoeter opgenomen in een dierenkliniek. De vergiftiging zou volgens de eigenaar van het huisdier opgelopen zijn in het provinciaal domein Rivierenhof.


Hierbij de vragen van ons raadslid Jan Claessen :

Heeft de provincie weet van dit voorval en onderzoekt de provincie zulke feiten ernstig?
Zijn deze feiten doorgegeven aan de lokale politie?
U kan begrijpen dat dit geen reclame is voor ons prachtig groendomein. Welke maatregelen worden er genomen zodat dit voorval zich niet herhaalt? Welke maatregelen neemt de provincie om de onrust bij hondenliefhebbers zoveel mogelijk weg te nemen?

Als antwoord op uw schriftelijke vraag van 10 maart 2019, betreffende een vergiftigde hond in het provinciaal groendomein Rivierenhof, kan u het volgende meegedeeld worden:
Geruchten over vergiftigde honden in het Rivierenhof duiken niet geregeld op. Het Rivierenhof heeft wel weet van dit recente voorval. De wachters werden ook gecontacteerd door de eigenares van het zieke hondje. De wachters hebben het terrein uitvoerig geïnspecteerd, maar niets gevonden.

Er is door het Rivierenhof geen contact opgenomen met de politie, omdat er op het terrein niets werd gevonden.
Alle personeelsleden die in het park werken en ook de vrijwilligers die helpen met het opkuisen van het vuilnis hebben aandacht voor verdachte substanties. Indien er iets verdacht wordt gevonden laten we dit door een labo analyseren. Er wordt extra uitgekeken voor verdachte substanties (maar er werd niets gevonden). Hondenliefhebbers die onze domeinwachters aanspreken krijgen meer uitleg en worden gerustgesteld met de boodschap dat er geen gif in het park gevonden werd.