voorstelling van raadsleden op de officiële webstek van de provincie

De verschillende politieke provincieraadfracties en –raadsleden worden via de officiële Antwerpse provinciewebstek afgebeeld met hun ‘politieke kleur’.
Het Vlaams Belang en hun provincieraadsleden worden in het overzicht ingekleurd met een bruine achtergrond.

Hoewel het logo van de politieke partij Vlaams Belang en het partijprogramma geen enkele associatie heeft met de kleur, kleurt de provincie de Vlaams Belang mandatarissen bruin.
Bruin wordt in verband gebracht met het nazisme en andere onprettige zaken.
Op Vlaanderenkiest.be, de officiële webstek van het Vlaams Parlement, worden mandatarissen van het Vlaams Belang ‘geel’ ingekleurd.

Vanuit onze fractie stelde Jan Claessen volgende schriftelijke vragen:

  1. Was dit een bewuste keuze om de raadsleden van Vlaams Belang ‘bruin’ in te kleuren?
    De kleur die gebruikt is op het schema van de provincieraad om de provincieraadsleden van Vlaams Belang aan te duiden is oker en geen bruin. Het was geen bewuste keuze om deze kleur te gebruiken. Het was een kwestie van voldoende contrast te maken tussen de verschillende fracties. Voor de N-VA fractie is de kleur geel al gebruikt.
  2. Is het mogelijk de achtergrond te veranderen in de kleur geel?
    Uiteraard is het mogelijk om de achtergrond in de kleur geel te veranderen. De opdracht hiertoe is reeds gegeven. We zullen ons baseren op de kleuren die gebruikt worden op de website van het Vlaams Parlement, met de verschillende schakeringen van geel.